Cat dureaza cura cu propolis si cum se prepara tinctura

Distribuie și prietenilor tăi!

Daca ai aflat deja despre numeroasele beneficii pe care le aduce sanatatii, acum te intereseaza sa afli cat dureaza cura cu propolis. Este bine de spus, de la inceput, ca fiecare om trebuie sa-si adapteze doza administrata in functie de nevoile si afectiunile sale. Informatiile prezentate aici sunt informative si nu substituie consultul unui medic specialist.

Va vom oferi in acest articol valori aproximative dupa care sa va ghidati in cura de propolis. Stim ca acesta se regaseste sub mai multe forma, fie ca vorbim de tinctura, picaturi, creme etc.

Iata cum trebuie administrata intern tinctura de propilis pentru intarirea imunitatii, cat si pentru tratamentul unor infectii.

Cate picaturi de propolis se iau pe zi

Pentru adulti se recomanda 20-25 de picaturi de tinctura de propolis, de 3 ori pe zi, intr-o lingura de miere. Pentru copiii de peste 12 ani doza recomandata este de 10-15 picaturi de tinctura de propolis, de 2-3 ori pe zi.

Iti recomandam sa citesti si: Ce boli vindeca mierea

In privinta copiilor intre 6-12 ani, circa 5-10 picaturi de tinctura de propolis de 3 ori pe zi, tot intr-o lingura de miere.

Pentru copiii intre 2-5 ani administrarea tincturii de propolis se face cu 3-4 picaturi de 2 ori pe zi, insa doar cu un acord al medicului de familie / specialist.

O serie de studii arata ca numerosii compusi organici din propolis pot limita activitatea celulelor canceroase. Cu toate acestea, cercetatorii sunt de parere ca ar fi necesare mai multe studii pe acest subiect.

Din punct de vedere extern, tinctura se poate aplica direct pe zona afectata de 1-3 ori pe zi.

Cat dureaza cura cu propolis

Se recomanda ca aceasta cura cu tinctura de propolis sa fie tinuta 1-2 saptamani. Dupa acest timp, se va face o pauza de alte doua saptamani. Daca starea nu se amelioreaza, se recomanda consultul de specialitate.

Asa cum am specificat si mai sus, este bine ca tinctura de propolis sa fie luata impreuna cu miere, deoarece aceasta din urma contine si ea numeroase proprietati antifungice si antibacteriene, cu scopul de a accelerea procesul de vindecare.

Propolisul va poate imbunatati starea pentru acnee, raceli, infectii bacteriene, diabet, herpes, giardoza, gripa, afte, cat si pentru unele variante de ulcer.

Daca dorim sa luam propolis brut (2-8 grame/zi), acesta poate fi inghitit dupa ce a fost mestecat in prealabil macar 5-10 minute.

Cum preparam tinctura de propolis

Daca doriti sa va preparati acasa tinctura din propolis brut trebuie sa stiti ca puteti face acest lucru destul de usor. Iata care sunt pasii:

  1. Framantati in bucatele mici propolisul brut si puneti-l intr-un borcan de sticla.
  2. Completam cu alcool de 70 de grade. (100 ml alcool de 70 grade la 70 de grame de propolis brut)
  3. Inchidem borcanul bine, amestecam intreaga compozitie si il lasam la macerat timp de doua saptamani, intr-un loc intunecat. Agitam zilnic borcanul.
  4. Dupa ce au trecut cele 2 saptamani, strecuram compozitia printr-o sita deasa. Lichidul ramas il punem intr-o sticla de culoare inchisa. Aceasta este tinctura de propolis.

Cine este responsabil de producerea propolisului

Propolisul este un produs realizat de albine (un amestec de rasini, ceara, uleiuri esentiale, polen si alti compusi organici de la albine – peste 300 la numar) pe care acestea il folosesc in interiorul fagurelui impotriva oricaror agenti externi. De aici si capacitatile antibacteriene ale propolisului – bazate pe flavonoide – o clasa de antioxidanti.

propolis administrare apicultor

Contraindicatii

Chiar daca propolisul are foarte multe beneficii pentru sanatate, orice persoana care doreste sa faca o cura cu acest produs apicol este bine sa se informeze si asupra posibilelor efecte secundare. Mai ales ca fiecare persoana poate reactiona diferit la tratamentele cu propolis, iar rezultatele pot varia.

Merita spus ca nu toate persoanele tolereaza la fel propolisul sau produsele apicole, in general.

Persoanele cu alergie la produsele apicole trebuie sa evite propolisul, fie cel brut sau tinctura.

De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să consulte un medic înainte de a utiliza tinctură de propolis.

Si persoanele cu afectiuni hepatice sau cu diabet ar trebui sa obtina inainte aprobarea unui medic inainte sa consume propolis. Nu uitati ca exista multe medicamente care pot interactiona negativ cu produsele apicole. Consultati medicul, daca aveti deja o schema de tratament.


Distribuie și prietenilor tăi!

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Lasă un răspuns