Leacuri batranesti pentru alergii

Distribuie și prietenilor tăi!

Exista leacuri batranesti pentru alergii care au o eficienta dovedita si care se bazeaza, in buna masura, pe ceaiuri din diverse plante. Puteti sa recurgeti la astfel de tratamente daca rinita alergica nu e una severa si nu aveti si alte boli asociate.

Daca simptomele dvs. apar in sezonul cald, cel mai probabil aveti o alergie sezoniera, care in popor mai e denumita si „febra fanului”. Polenul din copaci sau din iarba este cel responsabil.

In schimb, daca alergia dvs. se intinde pe tot parcursul anului, in acest caz vorbim de o rinita cronica, provocata de blana animalelor, acarienii din casa, de la praf sau de la mucegai.

De ce organismul reactioneaza astfel? Un raspuns scurt si la obiect, ar fi ca organismul interpreteaza particulele de polen ca fiind niste „inamici” asemanatoare bacteriilor. Din acest motiv, sistemul imunitar declanseaza un raspuns care se traduce prin starea de alergie. Nu se cunosc 100% cauzele pentru care organismul uman reactioneaza in acest fel.

Cele mai frecvente simptome pentru alergii

Puteti sa aveti ochii rosii, iritati si umflati de la alergii. Unele persoane dezvolte si niste cearcane negre.

Apoi, alte simptome frecvente sunt stranutul, inflamarea cailor nazale, scurgerile incolore din nas, gatul iritat si o stare prelunga de oboseala.

Leacuri batranesti pentru alergii – cele mai bune tratamente naturiste

Se recomanda sa beti ceaiuri din diverse plante antihistaminice naturale, de exemplu: ceai de anason, ghimbir sau menta.

Ghimbirul si menta au inclusiv si efect descongestionant. Beti pana la patru cani de ceai pe zi, pentru calmarea simptomelor. Si usturoiul poate reduce reactiile alergice – luati 2-3 capsule (400 – 600 mg) pe zi.

Musetel, salvie si silur

Se recomanda ceaiuri de musetel, salvie si silur, ca leacuri batranesti pentru alergii. Ceaiurile pot fi folosite separat sau impreuna.

musetel leacuri batranesti contra alergiilor
Musetel – leacuri batranesti contra alergiilor

Turnati 200 ml apa clocotita peste 10 grame de planta uscata, lasati la infuzat 10 minute, strecurati si beti de doua ori pe zi. Pentru un efect mai puternic, adaugati in ceai tinctura de lemn-dulce (o lingurita la o cana).

Patlagina pentru simptomele oculare

Puneti 1-2 picaturi de colir steril in fiecare ochi, de 2-3 ori pe zi.

Soc si menta pentru simptomele nazale

Se recomanda tinctura de soc. 1:5 in alcool 25%. Luati cate 20 de picaturi in apa de 3 ori pe zi, dupa mese.

Si menta este eficienta: infuzati o lingurita de frunze uscate in 150 ml de apa clocotita timp de 15 minute. Strecurati, apoi beti cate o cana dupa fiecare masa.

Solutii saline

Pot fi eficiente si aerosolii cu solutii salina atat in cazul adultilor, cat si la copii, daca vorbim de rinite usoare.

Spirulina

Spirulina alimentara este o alga verde-albastra. Exista studii potrivit carora aceasta poate sa ofere organismului protectie antialergica.

Alte recomandari: Stati in casa, cu ferestrele inchise, atunci cand este mult polen afara. Daca este posibil, renuntati la covoare. Folositi fete de perna si de plapuma antialergice si spalati asternuturile saptamanl, in apa foarte fierbinte. Pe aceste obiecte se strang acarieni.

Citeste si: Ceai de radacina de patrunjel: Trateaza anemia si ajuta la eliminarea pietrelor

Conform unui studiu australian, o varianta este sa adaugati ulei de eucalipt in apa calda in care spalati asternuturile. Amestecati 6 linguri de ulei cu 3 linguri de detergent lichid (altfel uleiul se va separa de apa). Puneti asternuturile in masina de spalat si lasati-le la inmuiat in acest amestec timp de o jumatate de ora, apoi adaugati detergent praf si spalatile in mod obisnuit.

Alimente recomandate in alergii

Ne place sau nu sa credem, si alimentatia joaca un rol esential in gestionarea alergiilor. Deoarece fiecare om e diferit, nu exista o lista clara de alimente bune sau rele.

Este important in primul rand sa mancati fructe si legume zilnic, pentru a va pastra un nivel ridicat de antioxidanti. Atentie ca pestele afumat poate fi un declansator de alergie.

avocado aliment potrivit in alergii
Avocado este un aliment potrivit pentru reducerea simptomelor provocate de alergii.

Pentru a ameliora echilibrul acizilor grasi, reduceti aportul de ulei de floarea soarelui sau margarina ori alimente prajite. Folositi mai degraba ulei de masline.

Alimente recomandate in general in alergii:

  • Avocado, quinoa, seminte de floarea-soarelui – pentru continutul de magneziu
  • Ceapa rosie, cirese, fructe de padure, mere – pentru continutul de quercitina.
  • Ardei, broccoli, capsuni, citrice – pentru vitamina C.

Alimente care pot fi periculoase in alergii:

  • Lapte si produse pe baza de lapte – unt, smantana, diferite tipuri de iaurt
  • Faina, paine, biscuiti, orz, secara, bere, supe la cutie, cuburi pentru supa, alimente procesate cu pesmet sau proteina vegetala hidrolizata
  • Albus de ou
  • Prajituri, deserturi, bezele, maioneza, inghetata
  • Peste afumat (scrumbrie, somon, macrou)
  • Peste proapat (cod, calcan)
  • Crustacee (homar, langusta, crevete, crab)
  • Arahide, nuci, caju, pecan
  • Mancaruri de tip fast-food

Suplimente alimentare pentru a tine alergiile sub control

Pentru alergia sezoniera se recomanda cateva suplimente alimentare care sa va reduca simptomele si sa va permita sa desfasurati o activitate normala. Se poate incerca flavonoidul quercitina.

Medicamentele nu fac decat sa blocheze efectul histaminei, dar quercitina inhiba eliberarea histaminei, fara sa va produca efecte secundare. Se poate folosi impreuna cu extractul din frunza de urzica, combate stranuturile, mancarimile si inflamarea cailor nazale.

Vitamina C are si ea un rol important in a tine sub control alergiile, asta deoarece ea asista sistemul imunitar. Apoi, acidul pantotenic, o vitamina B, reduce congestia nazala.

Merita spus si ca in conditiile unei utilizari indelungate, acizii grasi omega-3 din uleiul de peste (sau uleiul din seminte de in) pot reduce simptomele inflamatorii.

Dozaj recomandat pentru suplimente:

  • Quercitina – Dozaj: 500 mg de doua ori pe zi; Sfat: luati-o cu 20 minute inainte de masa.
  • Vitamina C – Dozaj: 500 mg de doua ori pe zi; Sfat: reduceti doza daca faceti diaree.
  • Acid pantotenic – Dozaj: 100 mg de doua ori pe zi; Sfat: luati suplimentul la masa.
  • Ulei de peste – Dozaj: 2 lingurite pe zi. Precautie: consultati medicul daca luati anticoagulante.

Alergiile afecteaza peste 30% din populatie, conform statisticilor.

Speram ca aceste sfaturi despre leacuri batranesti pentru alergii v-au fost de folos. Va incurajam sa ne lasati in zona de comentarii si alte leacuri de acest tip, daca le cunoasteti si le-ai experimentat cu rezultate bune. Va multumim!


Distribuie și prietenilor tăi!

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Lasă un răspuns