Limoncello este o bautura preferata de italieni, cu alcool, care se consuma rece, in zilele toride de vara. Este usor de preparat, insa pentru arome deosebite timpul de maturare este cel care face diferenta.
Exista pentru acest lichior un soi de lamaie pe care italienii il folosesc preponderent, si anume Oval de Sorrento, pe care le regasim in sudul Italiei. Nu este nicio problema daca nu aveti exact acest soi. Puteti face un Limoncello foarte gustos si cu lamaile obisnuite.
Sa vedem asadar ce presupune reteta de Limoncello.
Limoncello reteta
Ingrediente: coaja de la 12 lamai, zahar 80% din greutatea cojilor, 1,2 litri de apa, 1 litru alcool, 400 g zahar.
Preparare: se curata lamaile de coaja cu grija, fara sa se foloseasca partea alba, si se pun la macerat in alcool pentru 15 zile. Dupa acest timp se dizolva zaharul in apa, la rece, se adauga alcool filtrat, se imbuteliaza si se lasa cateva luni pentru maturare.
Inainte de servire se mai filtreaza o data pentru a obtine un produs limpede.
Va prezentam in continuare si o reteta traditionala, pe care, de asemenea, o puteti face in casa.
Reteta de limoncello, de facut in casa
O sa avem nevoie de apa rece, intr-un bol de plastic mai mare, 2 kg de lamai, 2 litri de alcool de 50 de grade.
Punem lamaile in apa rece, le lasam 5-10 minute pentru a indeparta ceara de pe ele. Razuim partea galbena, coaja, de pe lamaie. Cojile le punem in alcool, de preferat intr-un borcan mare. Taiem apoi lamaile felii si le adaugam si pe acestea in alcool.
Dupa ce am pus totul in borcan, il inchidem bine si agitam. Lasam 10 zile.
Punem 300 ml de apa intr-o oala, apoi 300 grame de zahar, il fierbem, apoi il lasam la racit. Amestecam apoi apa cu zahar cu substanta din borcan, pe care o strecuram. Turnam apoi in sticlele noastre preferate.
Recomandare: Beneficii afine: ce transformari in bine aduc organismului tau
Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook: